Handla tryggt och säkert på nätet

Det är smidigare än någonsin att handla på nätet – men det är bra att tänka på en del saker innan man ingår ett köpeavtal med ett företag eller med en privatperson.

 

Att shoppa på nätet blir alltmer populärt, med rabattkoder blir det dessutom billigt. Kolla in www.gratislandet.se för massor av rabatter och erbjudanden som gör shoppingen online ännu roligare och framförallt mer prisvärd. Vad köps det mest på nätet egentligen?

 

I tidningen Dagens Industri Digital går det att läsa vad svenskarna köper mest av online. Enligt artikeln är det framförallt produkter inom mode och skönhet som kläder, smink, shampoo, hudvård, parfymer och accessoarer som det shoppas. Sedan köps det även en hel del inom media och det går fortsatt starkt för böcker. Det finns dock en del saker att tänka på när du handlar på nätet.

 

Tänk på detta vid internetshopping

 

Enligt den oberoende sajten Hallå Konsument, som drivs av bland andra Konsumentverket, går det att läsa om hur du som internetkonsument alltid bör vara misstänksam mot extremt billiga erbjudanden online, sådant som kan känns som en mirakelprodukt – eftersom sådana inte finns. Det är också viktigt att kolla upp företaget som man planerar att handla hos. Titta efter trovärdiga kontaktuppgifter till företaget och läs om vad andra tycker om företaget. Läs dessutom alltid köpevillkoren och avtalsvillkoren innan du shoppar.

 

Som konsument blir det allt viktigare att välja var, när och hur man handlar. Var tredje e-handelsköp i Sverige sker från en mobil. Även kraven på leverans och utlämning av paket ökar. Åtta av tio svenskar vill kunna välja hur leveransen av en vara ska ske – och samtidigt ha möjlighet att ändra adress längs vägen – Dagens Nyheter